Do dii, jos taas lopultakin muutaman sanasen ehtis kirjoittaa...lomalaisella on muka niin kiire ettei koneelle enää ehdi Cool Mutta asiaan. Varsinainen kesäloma siis alkoi viime perjantaina ja pääsinkin irtautumaan arjesta oikeen kunnolla, kun järkättiin pienimuotoinen pentutapaaminen tänne meille. Vähä nämä olosuhteet täällä on vielä ankeat, mutta eipä sitä juuri huomannu hyvässä seurassa ja etenki ku näki näitä "penskoja" taasen pitkästä aikaa enempi. Koko F-pentue oli paikalla ja sekalainen joukko muista pesueista. Yhteensä meitä oli lauantain lenkillä 16 koiraa ja ihmiset. Pari "vääränrotuista" ja sitte näitä kakaroita minun koirien lisäksi. Kiitokset siis kaikille kun kävitte meitä täällä moikkaamassa!!! Perjantai päivä menikin siinä Hinnin ja Jennyn kanssa höpötellessä ja penskoista höpöttäessä, Kiksi ja Roxy ovat luonteensa ja ulkonäkönsä suhteen kuin yö ja päivä mutta niin suloisia kakaroita ja hyvin kasvatettuja. Iltasella sitte tulivat Pommi ja Anne, kyllä oli Pommi miehistyny vuodessa, kerrassaan äijän näköinen, komea kaveri. Jännä kyllä, että se Pompula minut muistaa näin pitkien taukojen jälkeen (-: Ilta meni siinä sitte höpöttäessä ja käväistiin myös pikku lenkki. Lauantaina sitte meitä oliki vähä enempi. Aamusella tuli eka Tiina ja Vega, sitte Timo ja Köpi, Sanna ja Nio,  Svarvfarit ja Stella, Niklas ja Jouniot (myös Oiva sheltti) , Tähti ja Kaisa. Tällä porukalla käväistiin kunnon lenkki, osittain vesisateessa. Hyvin sujui lenkkeilyt, mitä nyt takas tullessa Pommi ja Nabu hieman mittelöi voimiaan. Pieni "yhteentörmäys", mutta ei suurempia. Ajattelinkin että tämä kaksikko kokeilee jos kokeilee, ilmeistä sen huomasi, mutta aikasta vaatimaton yhteenotto, tosin ei siihe annettu lupaakaan. Pieni palautus pojille maanpinnalle ja loppu sujui hyvin. Tanesta huomasin edellis iltana että tahtois vähän ärsyttää Pommia ja Jumia, mutta eipä siihenkää annettu tilaisuutta, niin jäi sitte yritykseksi. Tanesta oon huomannu, että alkaa tämä reipas yks vuotiaan uroksen kokeilu halut laumahierarkiassa herätä, mutta taitaa poika olla niin pohjalla isänsä suhteen että jääpi yritykseksi Silmänisku 

Lenkin jälkeen tehtiin sitte yhessä ruokaa, perunoita, salaattia ja grilliruokaa. Oli sitte maukasta ja lenkin jälkeen maistui erityisen hyvälle. Asiaa meillä oli niin paljon että varsinaiset suunnitellut treenit jäi kyllä tekemättä, mutta eipä se aina niin tärkeää, pääasia ku oli mukavaa. Lauantai iltana tuli myös Elli ja Johanna sekä Sanni ja Lilli käymään. Anne, Timo ja Sanna ottivat paljon kuvia koiruleista ja kunhan porukat ehtii aussieleiriltä ja reissuilta, niin eiköhän niitä kuvia saaha tänne nettiinki. F:stä tuli hyvät kuvat, kiva ku sai kaikista samaan aikaan uudet kuvajaiset.

Illalla sitte saunottiin ja otettiin vähä "kuppia" ja "parennettiin maailmaa". Kivaa oli aamuyölle saakka. Sunnuntai aamuna aamiaisen ja tuon mun "farmin" ruokinta kierroksen jälkeen lähettiin kohti Vaalaa kattomaan Krissen (Ghosteye's Christmas Angel) luonnetestiä. Osa porukoista tosin lähti jo kotio. Ja täytyy sanoa, että eipä ollu hukkareissu lähteä kattoon Krissen testiä, sen verran hienosti se meni. Oon kyllä aatellu jo Krissen pentu ajoista saakka, että Krissessä on sitä jotai ja että ainokaisena pentuna siitä ei tosiaankaa mikää "mamis" tule ja näinhän se on. Kohtuullisen kova likka, mutta silti iloinen hännän heiluttaja. Kyllä Katrilla on ollu haastetta kasvattaa siitä noin fiksu flikka mitä se on, jotes täydellinen hatunnosto ja kiitos Katrille, joka nuoresta iästään huolimatta on tyttösen kasvattanut asiallisen kaverin. Ei välttis helppo tottis koira tuolla itsevarmuudella, mutta löytyy sieltä se moottori SilmäniskuKrisseä oli käyttämässä testissä Katrin äitee, ku Katri oli töissä ja hyvin osas äiteeki käyttäytyä Nauru, terveisiä, oli kiva taasen nähä. Tässäpä sitte ne Krissen pisteet. Videon pätkiä on myös olemassa, kunhan saan ne joskus koneelle..

Tuomarit Jorma Kerkkä ja Wilhelmiina Virolainen

Toimintakyky +2 Hyvä,  Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu +3 kohtuullinen, Taisteluhalu +2 kohtuullinen, Hermorakenne +1 hieman rauhaton, Temperamentti +3 Vilkas, Kovuus +3 , Luoksepäästävyys +3 luoksepäästävä, hyväntahtoinen, avoin, Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma. Yhteispisteet 205p. Että ei hassumpi mimmi ollenkaan. Ehkipä tässä sitte ensi keväälle aletaan Krisselle kelpoa sulhoa miettimään...sinä sitä onki että mistä se "täydellinen" mies löytyy SilmäniskuTjoo no asia kerrallaan..

Sitte vähä aikaisempiin uutisiin. Gerry tässä vähän aikaa sitten laittoi viestiä Norjan puolelta, että Elanin kanssa sujuu edelleen hyvin ja onpahan tyttö käynyt kunnostautumassa jo näyttelyissäkin. Hienosti Lissun ja Nabun kaunis tyttö oli saanut ensimmäisen serttinsä..tais olla ensimmäine näyttelyki. Jotes onneksi olkoon kauniille tyttöselle ja Gerrylle ja Toddille menestyksestä (-: Gerry kertoi myös että on aloittanut paimennus harjoitukset ankoilla  Elanin kanssa ja menee kuulemma hienosti, Gerry kertoi olevansa toosi tyytyväinen koiruliin. Taitaa tyttösestä tulla työtätekevä missi Nauru Ties mihin se Elanikin vielä ehtii, kun ikää vasta vuosi ja vähä päälle. Alla kuva Elanista upeissa maisemissa. Kuva on kesäkuulta.

1247037395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitte muutama sananen hevosteluista. Jennan kanssa käytiin Kaarina Poikojärven opissa Ylikiimingissä vähän reipas viikko sitten. Kaarinalla on samanlaisia hevosia kuin mitä meiän Moonasta tulee isona. Toinen hevosista on myös sukua Moonalle ja kyllä niissä kieltämättä samaa näköäki on. Kaarina neuvoi meille muutamia hyviä jippoja hevosen "kevyeen" käsittelyyn ja lisäksi saatiin kokeilla neuvoja Kaarinan hevosella, jotta osaamme soveltaa niitä Moonan kanssa. Täytyy sanoa, että aika vaikuttavan näköistä kun valtavan kokoinen iso hevonen toimii kuin "napista painaen". Ja tähän myös me pyrimme Moonan kanssa, aika näyttää onnistutaanko, mutta yritys on kova. Viime viikolla Kaarina kävi sitte myös täällä meillä näyttämässä Moonan kanssa muutamia alkeis juttuja ja niitä tässä nyt sitte lähinnä Jenna on harjoitellu. Nyt kun mulla on lomaa, niin voidaan sitte enempi perehtyä yhessä noihin juttuihin. Aasi Amalia saa olla mulla "koekaniini" että toimiiko jutut myös aasilla Hymy  Alla kuvia Kaarinan hevosista.

1247037696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247037781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247037854_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitte muutama sananen omasta hörhö joukosta. Yks jälki on käyty Nanan ja Nabun kanssa korkkaamassa. Saas nähdä saanko aikaseksi tehdä enempää, ku tätä hommaa on vaan niin paljon. Metässä vaan on kyllä niin mukavaa ja Nana ja Nabun jäljet meni kyllä yli odotusten. Erityisen tyytyväinen oon Nabun jälkeen, sillä viime kesä meni melkein jäljittä ja lähinnä toissa kesän alkeet muistissa, mutta hyvin oliki. Nana oli taasen niin innoissaan, että ei mitään kaunista katseltavaa ja kiire oli kova, mutta kepit löyty. Oli se kiva nähä kuin se säteilee päästessään lempi hommiin. Mietinki tässä rankasti, että josko jättäis Nanan agilityn ja keskittyis sen kans jälkeen, kun kaikkeen ei vain aika riitä. Nabun kans jos jatkais agilityssä ja siinä sivussa sitte tota jälkeä ku se kans siitä tykkää. Jossaki jokatapauksessa joudun nyt karsintaa tekemään..Mutta katsotaan. Alla kuva hölmöläis sakista täältä vierellä olevaltavjärveltä 1247037943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja Anne oli ottanu Tinnistä niin hienon kuvan, että pakko laittaa tänne

1247037574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Että tämmöistä nyt äkkiseltään. Nyt jos lähtis hommiin.. pesis loppuun nuo ikkunat ens hättään, sitte lähtis pellolle lantaa kylvään jne.