Saatiin sitte lopultakin se muutto homma päätökseen...väliin kyllä tuntu, että ei siitä tuu loppua ikinä. Ihan älytön homma purkaa lähes kymmenen vuoden aikainen koti tavaroista ja siirtää ne seuraavaan osoitteeseen..etenkin kun sitä tavaraa meillä oli jostai syystä  kertyny säästöön!! Jospa sitä tuostaki jotaki oppis. Hieman se jäi haikea mieli, kun viimeisen kerran ensimmäisestä omasta kodista lähti, yks osa elämää siihenki taloon mahtui. Lapset on kasvaneet huimasti, kun miettii että Jenna oli 6v ja eskarissa ja nyt aloitti lukion, Ville 4v ja tänä vuonna menee rippikouluun ja Jontte "tissivauva" ja täyttää jo 10v. Siinä se aika vaan kummallisesti vierii ja äippä pysyy edelleen samanlaisena, ellei pahempana  "koirahörhönä". Koiratki on lisääntyneet 2 koirasta viiteen.. ja nämä kaksi ovat siirtyneet jo tuonpuoleiseen..

Mutta se siitä muistelosta. Nyt asutaan aivan ihanassa paikassa vuokralla. Tonttia on ympärillä hehtaari ja takapihalla virtaa pieni Juuvanjoki, joka on Kiiminkijoen pieni sivuhaara. Puron lirinää on aivan ihana iltaisin kuunnella. Tässä sitte majaillaan siihen saakka kunnes selviää kuinka sen rakennus luvan nyt loppujen lopuksi käykään. Tällä hetkellä sitä nyt sitten vain odotellaan,

Koirulaisilla täällä on mahtavat oltavat, saavat olla enempi vapaana kuin ennen ja mikä hienointa, Tinni parsoni saa laiturilla käydä toteuttamassa metsästys vaistojaan, kun saa sorsaa laiturilta haukkua (-: Tänne meinaan tänään ilmestyi kesyhkö sorsa, ilmeisesti metsämiehiä pakoon. Jounilla kyllä kovasti syyhytti sorsalle "pulla paloja" pyssyn piipusta antaa kun Tinni niin lahjakkaasti sitä haukkui (-:

Muista puuhista mainittakoon, että aloitettiin Nanan ja Nabun kanssa pari viikkoa sitten Active Dogilla agility treenit ja sen verran kovasti ollaan tykästytty, että pyritään jatkamaan siellä koko talvi. Molempien kanssa mulla on tällä hetkellä  kouluttajana Aaltosen Mikko, että hyvissä käsissä ollaan. Toinen kouluttaja on Mari Kaplas, että eipäs vois laadukkaampaa koulutusta enää meikämanne saada agilityn suhteen. Jos tästä en opi niin saan vaan katsella peilistä omaa rumaa naamataulua ((-:

Pienistä koirista Tane aloitti sisaruspuolten kanssa "pentukoulun" omalla porukalla ja eipäs fiksumpaan sakkiin olis Taneli voinu päästä. Kuukautta vanhemmat "koulu kaverit" Elli, Mindy ja Tähti meinaan ovat jo tosi fiksuja nuoria neitejä. Hyvin on emännät pentuset elämän alkuun kasvattaneet. Mukava, kun pääsee ite näin läheltä pieniä seuraamaan ja saa itsekkin puhtia treenaamiseen, tottis kun on ollut vähän motivaatio tauolla meikäläisellä jonkin aikaa. Samalla oon sitte Nabu iskää reenaillu, että jos vaikka jossai vaiheessa sais aikaseksi avoimeen luokkaan sen kanssa mentyä. Ties vaikka piakkoin.. Harmittaa ihan ku ei oo ollu aikaa senkää kanssa puuhailla. Nanan kanssa oon yrittäny päästä voittajan jälki kisoihin, mutta ei mitää mahiksia. Täällä päin harrastajia on enemmän kuin tarpeeksi ja kisoja muutamat kesässä, joten ei mitään saumaa kisoihin. Taitaa jälki kisat jäädä tältä kesää kokonaan...ei kyllä oo harjoiteltukkaa, että ehkä hyvä niin.

Niin ja käytiinhän me taas lampaita kattomassa Tanen ja Nabun kanssa. Taneki on jo kovasti kiinnostunu elukoista, etenki ku huomasi että nehän lähtee pakoon, ku pikkuisen pelottelee (-: Iskä tosin näytti ensin vähän mallia. Ja nuo höpsöt lampaat (minun äitistä puhumattakaan) asettuivat telttaan majailemaan, kun vietiin uuteen aitaukseen se suojaksi. Lampaat on niin leimautuneet minun äitiin, että aivan sama vaikka puuhun kiipeäis, niin ne villakasat tulee perässä. Alempana kuva "telttaretkeiljöistä (-:

Ja nyt pitää vielä loppuun muistaa mainita Nabun n.kk ikäisistä lapsukaisista. Nabulle ja Vivalle syntyi heinäkuun lopussa suloinen pesue 2 tyttöä ja 2 poikaa. Pienokaisista voi käydä katselemassa kuvia täältä: http://viva.kuvat.fi/kuvat/Viva%20x%20Nabu%20pennut/ ja lisätietoja yhdistelmästä löytyy Annen sivuilta Kennel Bordetellasilta, linkki sinne tässä: http://koti.kainuu.com/kpomiean/

Niin ja loppuun pitänee mainita että Asta kävi suorittamassa MH testin viime sunnuntaina, arvostelun laittelen seuraavalla kerralla tänne. Niin ja Minnistä, Lissun ja Sidin ensimmäisen pesueen sinisilmäisestä tyttösestä tuli vähän aikaa sitten AVA, joten Minni on nyt sekä AVA että TVA lisäksi muiden titteleiden. Onnea vielä kerran tyttösille. ,,Jotakin tästä varmasti nyt unohtui, mutta lisää seuraavalla kerralla, nyt pitää joutua muihin hommiin.

Alla muutama kuvajainen viime viikonlopulta

Iskä ja poika

1852281.jpg

Tane 3.5kk ja esine

1852310.jpg

Tane paimentamassa

1852320.jpg

Ja sai ne jopa liikkeelle (-:

1852329.jpg

Mummu ja lampaat "telttaretkellä" (-:

1852304.jpg

Tane opettaa Tinnille näyttely seisomista (-:

1852316.jpg