No niin kokeilempa sitte neljännen kerran kirjoittaa saman tarinan tänne, ku mitä eilettäin yritin. Olipa niin hyvä tuuri, että koilmesti katkesi netti yhteys tänne kirjottaessa, sen jälkeen meni hermot.

Jos vaikka alottais tuolta hiihtoloman kieppeiltä, Villen rippiäisistä. Keskimmäisen lapsemme Villen rippiäisiä siis vietettiin 15.3. Konfirmaatio tilaisuus oli heti hiihtoloman perästä sunnuntaina. Sitä ennen heillä oli rippileiri Rokualla, Utajärvellä jossakin "keskellä ei mitään". Hauska leiri oli ollut ja tuliaisina talven ensimmäine kunnon flunssa. Mutta juhlat saatiin pidettyä ja herkkuja oli pienelle porukalle yllin kyllin. Suuret kiitokset täytyy tätäkin kautta vielä mainita Jounin äiteelle Utajärvelle ihanaisista Karjalanpiirakoista, pullasta ja kekseistä. Ja älyttömän iso kiitos kuuluu myös Jounin taitavalle pikkusiskolle makoisasta täytekakusta ja ihanasta mangotortusta. On se hyvä että pitopalvelutaitoja löytyy suvusta tarvittaessa, ite en olis ehtiny millää tekemään oikiastaan yhtää mitää. Alla kuva Villestä Alba päällä Kiimingin kirkolla.

1239641494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

No joo nyttemmin se poika on käsi paketissa, reipas viikko sitte perjantaina katkaisi vasemman kätensä jääkiekko turnauksessa Haukiputaalla. Toissa viikonloppu meniki sitte Oysissä jonottaessa.. Käsi katkes perjantai-iltana ja lauantai jonottettii mahdolliseen leikkaukseen poika syömättä ja juomatta iltapäivään saakka, kunnes sitte ilmoitettiin ettei enää sille päivää ehditä leikata. Ei muuta ku kotia syömään ja taas sitte paastoamaan ja sunnuntai-aamuna uudelleen jonottamaan. No joo lääkäri oli onneksi niin fiksu että pisti lastenpolille ja leikkaus tehtiinki heti sunnuntaina aamusta. Käden luut tosiaan jouduttiin leikkauksella "naulaamaan" toisiinsa kiinni, joteska Ville on nyt sitte loppukevään "sairaslomalla" kiekko hommista. Onki sitte ensimmäinen pidempi loma yhdeksään vuoteen.

Mutta sitte "eläimellisiin" kuulumisiin.

En vissiin oo muistanu mainita, että oon varannu ens kesäksi Kukon ja viisi kanaa itselleni. Parvi olisi tulossa meidän uuteen paikkaan, kunhan päästään sinne asumaan toivonmukaan touko-kesäkuun vaihteessa. Kukko ja kanat ovat maatiaisia, Alhon kantaa. Kukko Late on jo upea ilmestys, mutta sen kanaset on vielä ihan tipusia Hymyvasta kuoriutuneita. Sattumalta nämä tipuset on kuoriutuneet Nabun synttäripäivänä 9.4. Saas nyt nähdä onko kaikki viis kanoja vai kukkoja vai molempia. Mutta jänskää, kunhan pääsee seuraamaan niitten touhuja ja mikä parasta, syömään oikeita kunnon munia. Täältä löytyy lisää asiaa, minun mielestä aivan mahtavasta paikasta, mistä näitä siivekkäitä löysin: http://www.katajavuori.tarinoi.net/    Ja tässä muutama kuva.

Kukko Late

1239641297_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja mahdolliset kanan alut:

1239641353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja eihän ne tässä kaikki. Lammas tyttöilläki kävi sulhanen kyläilemässä kolme viikkoa ja loppu kesästä sitte nähdään tuottiko komean Boriksen käynti tulosta. Nämä lambolait olis sitte "sekarotuisia", sillä Boris on kainuunharmaa pässi ja nuo minun tyttöset suomenlampaita...noo suomailaisia kuiteski kaikki. Mutta jännä nähdä miten käy. Jos ei nyt tärppää niin kokeillaan sitte uudelleen loppuvuodesta, jotta tulis kevätkaritsoita.

Alla kuva komeasta Boris pässistä.

1239739267_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja jottei tarina kävis tylsäksi niin pitänee mainita, että onhan meille killiki tulossa vapun tienoilla. Killi on jo aikaa sitte ristitty Pesoseksi...moni luulee että tulee tarinasta Viiru ja Pesonen, mutta Villehän sen on tietty vääntäny "Pessi" Pesoseksi, arvatkaas kuka se hänä sitte on... No joo alla yllättävän hyvä kännykkä kuva Pesosesta. Kuvassa suunnilleen kuus viikkoa.

1239642350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pesosesta olis tarkoitus tulla isona meille hiirenpyytäjä hyötykäyttöön. Saas nyt nähdä jääkö se sohvanvaltaajaksi.. Ja mitäköhän Kake se meiän papukaija tykkää.. Tinnille se kovasti kyllä räkyttää, jopa niin aidosti että aika moni vieras on erehtyny luulemaan sitä koiraksi. Eihä sitä tiiä jos se vielä oppii maukumaanki, ku osaa muutamia biisejä jo aika hyvin säestää, mm. Metallican yhen kappaleen ja Lady Gagan Poker Facen Cool

Koirarintamalla ei tällä erää mitää ihmeellistä oo tapahtunu. Nabun ja Nanan kans ollaan ahkerasti kuljettu Active Dogilla agility treeneissä ja ens sunnuntaina on molempien kanssa olis pari starttia Okk:n kisoissa. Lauantaina sitte käyään Tinnin kanssa kettutreeneissä Oulussa jos vaan ei mitää maata kaatavaa estettä tuu.

E-penskoilla oli 1v synttärit 7.4, että kyllä se vaan tuo aika vierii ihan hurjaa vauhtia.

Talolla on edistytty kans paljon. Pesuhuoneessa alkaa olla jo seinälaatat, huoneitten seinät on pohjamaalissa ja katot maalattu. Ens viikon lopulla tulee se keittiö, jotes ehkä se tästä pikkuhiljaa valmistuu, vaikka sydän talvella tuntui että ei tämä taia ikinä olla valmis. Kuvia yritän laittaa piakkoin. Nyt nukkumaan ja taas aamulla ahertamaan, vuoroin kokin hattu päässä ja vuoroin siipparin hanskat kädessä..