Aloitampa taas alusta, ku jollai kumman tapaa onnistun aina eka kirjoituksen hävittämään prkle.

Niin edellisestä kirjoituksesta on taas aikaa reipas kuukausi. Poutia on riittäny ja niinpä niitä hommia kans on tuola ulkona piisannu. Taloa on maalattu, loppu ulkolaudoituksia tehty ja on vielä tekemättä mm. ikkunalistaa jne. Ja tännään on jo aloiteltu Tallin pohja hommia. Mutta silti tätä hommaa vaan riittää...Kesäloma oli ja meni ja täytyy sanoa ettei kovin montaa lomapäivää pidetty.

Mutta ahkerat kasvattini silti ovat hakeneet tuloksia, treenailleet ja hoitaneet terveys juttuja. Muutama muistissa oleva tulos ensiksi: Elli (Ghosteye's Elessar Jewel), pieni suloinen Ellimelli läpäisi ensimmäisenä kasvattinani paimennuksessa virallisen paimennus testin ja sai tittelinki (jota en nyt muista)nimensä eteen. Elli pieni oli niin taitava että onnistui Kuttukuun Sinikan ohjaamana suorittamaan testin kahden harjoituskerran jälkeen!! Johanna pyysi Sinikkaa kisaamaan, koska tunsi itse olevansa vieläkin noviisimpi ku koira (Ö Kiitos Johanna!! Elli käväisi myös terveys tuloksia päivittämässä, mutta ne eivät olleet ihan sitä mitä odoteltiin... lonkat D/D ja kyynäret 0/0, silmät peilataan myöhemmin, kunhan ell paikalla. Harmillista nuo lonkat, mutta Elli jatkaa samaa aktiivista uraansa myös muiden lajien tokon/agilityn, PK juttujen jne. lomassa. Mikäs se harrastaessa jos paperilla oleva "vaiva" ei vaivaa. Liikkumista se ei ainakaan tähän asti ole haitannu.

Sitte Musti samaisesta E pentueesta ja Sanna Viitanen yllättivät positiivisesti Tokon joukke SM kisoissa heinäkuun alkupuolella. Tyttöset nappasivat huisan suuressa alokas luokan koirakoiden joukossa 2:s sijan loistavalla ykkös tuloksella. HIENOA TYTÖT!! Musti on kyllä aika viilee tyttönen ikäisekseen ja Sannalla hienot hermot myös (Ö

Sitte E-pentueen muita terveys tuloksia: Kitsi A/A ja 0/0 ja silmät terveet!! Kitsillä meinaan pentuna on todettu iris coloboma ja siitä ei ollut näkynyt minkäänlaisia merkkejä!! Mielenkiinnolla tässä siis seuraamme, olisko sittenkin pentupeilauksessa tullut erehdys, sillä tuon ei pitäisi hävitä jos se on todettu.. Vegalla myös lonkat A/A ja kyynäret 0/0, silmässä ylimääräinen ripsi ja selkä terve. Sylvillä B/B ja 0/0, silmät terveet, Justus B/B ja 0/0, silmät peilataan nyt syksyllä kunhan ell paikalla. Ja Mindyllä oli ne C/C ja 0/0 terveillä silmillä. Tähden, Siriuksen, Elanin ja Mustin terveys tulokset myös päivitetään ajallaan, niitä odotellessa ihmettelen tätä sarjaa..

Sitte Niklas B-pentueesta Jounion Tiinan kanssa ovat tahkonneet tuloksia tanssi puolella. Lajista en ite vielä hirveästi ymmärrä, mutta Tiina ja Niklas ovat jenkkiläisten video kilpailussa saaneet hienon tuloksen. Myöskin ensimmäinen kasvattini kyseisessä lajissa, josta tulos. Kerron tästä lisää vielä myöhemmin.Hienoa ja onnea valtavaisti Tiina ja Niklas!!

Sitte syntymän ihmeisiin!!! Meille syntyi toissapäivänä 13.8. klo 21.15 piskuinen Bella karitsa (Ö Ylpeä loisto äitee Alli mamma hoiteli homman ihan itsekseen aivan uskomattoman hienosti. Minua kovasti peloteltiin lampaitten synnytys vaikeuksista, mutta onnekseni tämä ensimmäinen ainakin tupsahti iha "luomusti" maailmaan. Suloinen musta tyttönen jolla läiskä päässä ja yksi sukka. Tuolla se nyt sitte "suuren" lauman keskellä pomppelehtii äiteensä perässä. Toiset on ottaneet tulokkaan mukavasti vastaan. Parilla mammalla pitäisi vielä "puhjeta" tässä piakkoin, Aino on valtava, kuten myös Anni.. toivotaan että loputkin syntymät sujuvat yhtä hienosti. Alla kuva pienestä Bellasta puoli tuntia syntymän jälkeen, uudempia yritän laittaa lähi päivinä.

1250354462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja juoksuihin.. Nana alotti tuossa tiistain tienoilla juoksunsa ja tässä pitäsi nyt sitte kattoa tuleeko/tehdäänkö niitä penskoja. Katsotaan nyt ensinnäki hyväksyykö se Nana Nabua sulhoksi jne. Siitäpä sitte enempi sitä mukaa ku asia etenee. Jos nyt kaikki menis sillee "putkeen", niin ens viikonloppuna olis niinko ne päivät millo mahollisesti jotai yriteltäis. Ja jos sieltä jotai olis tulossa niin viikolla 43 syntyis penskat, sopivasti syysloman aikaan ja luovutus olis sitte pikkusen ennen joulua. Että ans kattoo nyt kuin käy. Jos jollaki tätä lukiessa heräsi mielenkiinto, niin ottanee yhteyttä minnuun. Nyttemmin pitänee henkisesti valmistautua taas 6 viikon juoksu sessioon, meinaan jos menee niinku viimeksi, niin Lissu juoksee kohta perässä ja samaten Tinni...pojilla tulee olemaan taas rankkaa..

Vaan nyt ruokinta hommiin ja ilta lenkille. Viimestään sadepäivänä taas lissää.