Jenna kuvasi muutaman lyhkäisen pätkän videoita penskoista eilen ja laitoin ne tuonne picasaan näytille. Vähän hitaasti ne sieltä latautuu ja ei mitää extra laatua, mutta kyllä siinä näkee millaisen metelin äippä saa aikaan kun penskoilla olis nälkä (-:  Tässäpä linkki http://picasaweb.google.fi/marjo.ratilainen/20090101PennutKolmeViikoa

Penskat tosiaan tänään tasan kolme viikkoa ja melkoisia viikareita ne tosiaan jo on. Kasvavat tasaisesti koko pesue lähes silmissä. Yöt menee toistaiseksi rauhaisasti, nukkuvat viereisessä huoneessa kiltisti hissukseen koko yön. Tai ainakaan ei olla herätty, jos siellä ovat pimeinä tunteina leikkineet. Sehän on sen merkki, että Enkillä maitoa riittää, sillä vielä ei olla maisteltu muuta ruokaa, loppuviikosta olis tarkoitus jauheliha palleroilla aloitella. Huomenna aamu ateriana onkin ensimmäinen matokuuri pennuille ja siinä samalla Enkille. Siitä operaatiosta olis kans kiva ottaa videon pätkä, sen verran äklölle se pennuista maistuu, että luvassa olis hyviä ilmeitä (-:

Pari päivää sitte laitoin pentulaatikon toiseen puoliskoon jo sanomalehtiä, kun pissaa alkaa sen verran kavereista jo irrota, että helpottaa vähän pyykikoneen  hommia. Hienosti ne kakarat osaa jo herätessään pediltä tallustaa papereille, ymmärsivät nopeasti, että pissat paperille ja peti puhtaana. Sattuuhan niitä vahinkoja, mutta sehän on ihan ymmärrettävää kolmiviikkoisilta (-: Enki siivoaa kakat edelleen  huolellisesti, niitä ei vielä ole näkysällä ollut ollenkaa. Saas nähdä onko siskonsa vai äitinsä kaltainen puhtaana pidossa. Nana sisko siivoili vielä yli 6 viikkoisten kakkoja, Lissu äippä lopetti siivoamisen, kun penskat alkoi syödä säännöllisesti kiinteää ruokaa. En tiedä sitte kuin iso merkitys on sillä, että Lissulla on pentuja yleensä ollu se kymmenen ja Nanalla ainokaisessa pentueessaan 7 kakaraa. Viiden pennun jätösten siivoaminen on kuiteski puolet helpompaa (Ö

Tänään oli Enki ensimmäistä kertaa tontilla mukana, kävi Nanan, Nabun, Lissun ja Tanen kanssa sopuisasti lenkillä. Ei se Enki vielä "hullu" lauman kanssa riehumaan lähteny, mutta selvästi nautti metsälenkistä pitkästä aikaa. Onhan se Jenna sitä jo toista viikkoa erikseen pikku lenkeillä käyttäny ja sellaisia pissa kakka lenkkejä käyny noitten isompien kanssa muutaman kerran, mutta muutoin se on tunnollisesti tähän asti halunnu hoitaa vauvoja. Pitää nyt pikku hiljaa lisätä sille noita metsälenkkejä, niin lihaksisto alkaa pikkuhiljaa päästä kuntoon. On sitte taas hyvässä kondiksessa, kun Sanna hakee takaisin kotiin.

Muutoin täällä on ollu suht rauhaisaa. Enkin ja Tinnin välit on edelleen turhan rajut, joten niistä tuskin henki ystäviä tämän pentu session aikaan tulee, mutta eipä se ongelma ku niitä ei nokakkain päästä. Ilotulitukset otti koko porukka rauhallisesti. Ensimmäisten jysäysten aikaan vähän pöhisivät jokainen, että mikä kumma siellä ryskää, mutta sittemmin eivät enää reagoineet mitenkää ja iltapissailut puoli yks suju ihan normaalisti. Olihan se taas ryskettä, mutta empä jaksanu pahemmin itekkää seurailla. Myrsky oli sen verran kova näillä kulmilla, että ei tehny mieli enää mennä päivän tyrös ja villapaalien metsästyksen jälkeen ulos tutisemaan. Tontilla tosiaan riitti eilen päiväsellä hommaa, kun tuuli kuljetteli tavaroita vähän joka suuntaan. Meinas jo pelottaa, että lähteekö katto talon päältä ja kaatuuko seinät (-: Ei onneksi. Mutta siinäpä ne tärkeimmät tältä erää, loppuun pitänee lisätä kuva Pommista, Nanan pojasta, ku oli niin hyvä kuva minkä Anne lähetti. Se on tuo Pommi joteski niin äiteensä näköinen (Ö yhtä sulonen.