Mindyn pentuset syntyivät viime yönä sanoisinko vähän kuin yllättäen. Illalla siinä vähän ennen puolta yötä käytin Mindyn pissalla ja kakalla ja otin siinä kirjan esille että vähän aikaa vielä luen ennen ku alan nukkumaan, jotta jaksaa sitte synnyttää jos seuraavalle iltaa synnytys alkaa. Lämmöt meinaan ei missään vaiheessa käyny alla 37.4 meiän mittarin mukaan. Mindy pikkuisen siinä laahkasi ja hissukseen läähätti ja vähän putsaili itteään samaan tapaan kuin edellis iltana. Koko illan ja päivän se oli suhteellisen rauhallinen, hissukseen läähätteli, pikkuisen viiden maissa petaili petiä laatikossa, mutta ei missään tosi mielessä.

Iltapäivällä Mindy oli näin rauhallinen vielä. Lapsiin tottumaton koira tykkäsi Maijan huolenpidosta näin paljon (:

Myöhemmin iltapäivällää viiden aikoihin Mindy oli näin "hermostunut" ja jännittynyt (:, synnytykseen aikaa noin 6h.

Noo siinä seurasin syrjä silmällä siinä 0.00 aikoihin että mitä se Mindy touhuaa ja se istahti laatikon ulkopuolelle viileään kohtaan ja oli sen näköinen että alkaa työnnättää. Tais tulla pikkuisen lapsivettä siinä samalla. MInä että no eikai se tosissaan noin pienillä "valmisteluilla" meinaa alkaa synnyttää ja mietin joko hälytän Marja-Leenan. Laatikkoon tultuaan silittelin siinä Mindyä ja tosissaan sillä alkoi työnnättää. Laitan viestiä Marja-Leenalle, että no nyt alkaa tapahtua ja sen että ehdin lukea että lähtee tulemaan, niin eka tyttönen plumskahti maailmaan klo 0.15. Ja se tuli tooosi helposti. Mindy ällistyttävän rauhallinen. Alkoi putsata siinä pentua ensikertalaisen ottein, itse seurasin vain vierestä.  Reipas suhteellisen isokokoinen tyttö, musta yllätten (:. Puoli tuntia myöhemmin alkoi sama pieni työnnättely, Marja-Leena ei ehtiny paikalle, kun jo toinen tyttö oli maailmassa 0.40. Toisen pennun puhdistus sujui huomattavasti järjestelmällisemmin.  Sitte tuli pienoinen lehvähdys tauko, Marja-Leena ehti paikalle ja tunnin päästä 1.40 syntyi tricolor poika. Neljäs pentu, tyttö syntyi 2.45 ja viides, poika syntyi 3.00 ja kuudes tricolor tyttönen syntyi 4.00. Tasakokoista reipasta ja pontevaa sakkia. Mindy äippä tooosi reipas ja hieno äiti, synnytys sujui hämmästyttävän helposti ensikertalaiselta. Ja vaikka on aateltu että Mindy on suhteellisen herkän oloinen tyttö, niin ällistyttävän hyvät hermot sillä tässä puuhassa oli. Hieno mamma.

Tässä vaiheessa taisi pentuja olla 2-3 syntyny. Itse rauhallisuus vaikka väliin läähätytti enempiki.

Siinä me sitte juhlistettiin mehulla ja keksillä neljän viiden aikaan aamulla syntymän ihmettä ja toivotettiin meikäläisen 10 pentue tervetulleeksi maailmaan. Niin se vaan aina on yhtä hieno tapahtuma tuo syntymä, oli kyse ihmisen tai eläimen lapsesta ja aina yhtä ihmeellinen tuo luonnon oma järjestelmä.

Siinä se ensikertalainen huolellisesti hoitaa vauvojaan.

Koko tumma H pentue. Mamma käymässä pissillä.

Nyt puoli vuorokautta myöhemmin, väsyneenä mutta onnellisena Mindy hoitaa pentujaan tuolla laatikossa. Itsekkin väsynyt mutta onnellinen, kuten myös varmasti Marja- Leena. ML torkahti Jonten kammarissa pari tuntia ennen kuin lähti kotiin ja minä siirryin katsomaan omasta sängystä että kaikki ok. Nukahdettiin vielä Mindyn kans kunnes Jenna sitte tuli ihmettelemään ku ei vielä oltu herätty puoli 11 että mitäs siellä yö on puuhattu. Kaikki siis valtakunnassa hyvin.

Ja onnellinen mutta väsynyt äippä.

Näille pennuille toivoisin nyt harrastavia koteja, jotes vapaista pennuista kiinnostuneet, ottakaapa yhteyttä, jos etsit reipasta harrastuskoiraa lajiin kuin lajiin.

Näiltä osin nyt ei enempiä tällä erää, mahdollisimman pian taas lisää tarinaa.