No niin taasen mulla laahaa tämä päivitys täällä blogissa, mutta minkäs teet ku nuo kelit on nyt olleet niin suosiolliset piha yms. hommiin, että eihän sitä koneella jaksa silloin päiviä tuhlata. Nyt sain sitte uuden koneen joka pelittää puolet nopeampaa ku entinen, niin ajattelimpa jonku sanasen kirjoitella samalla ku testaan tätä.

Mutta itse asiaan. Käytiin tosiaan tasan viikko sitte Marja-Leenan kanssa käyttämässä Mindyä "äitiysneuvolassa" ultrassa. Ja katsoppas vaan, kertalaaki tuotti tulosta ja niinhän siellä oli reippaan näköistä pikku Önskaa ja Mindyä kovaa vauhtia kasvamassa. Pontevan näköisiä koiran alkuja, hauska ku se ultra laite oli niin tarkka verraten siihen mitä aiemmin oon käyny ja näytti muute tosi hyvää kuvaa, niin oikein näkyi kun se pentu siellä omassa sikiöpussissa polskutteli menemään ja sydämmen sykekki erottu ihan selvästi. Alustavan arvion mukaan niitä olis nyt sellainen toivottu kohtuullinen määrä tulossa, eli 4-6 pentua. Toivottaavasti tuo 6 nyt on ainaki se maksimi määrä, sillö tuota määrää meinaan on eri mukava hoitaa. Kymmenen pentua on jo huomattavasti työläämpää. Kuvia en tietenkää älynny siellä ottaa, vaikka olis siitä saanu ihan kivan kuvan muistoksi. Nyt sitte sellainen neljä viikkoa ootellaan, niin pentuset syntyy. Mindy tulee noin viikkoa ennen meille pesän tekoon ja synnyttämään.

Toivotaan nyt että kaikki menee loppuun saakka hyvin, ainaki mukavissa mökki olosuhteissa Mindy saa lomailla ihan kaikessa rauhassa perheensä parissa. Yritämmä saada masu kuvia tässä kunhan käyvät maalikylillä.

Önska isä on tässä välissä käyny toko SM:ssä Jonnan kanssa joukkueessa ja hienosti niillä siellä kisat meni, etenki ku ottaa huomioon, että Jonna on vasta 10v.. Pitää yrittää kuvanen muistaa Tytiltä pyytää tänne sieltä kisoista.

Sitte näihin toisiin pentusiin. Nämä parsoni riiviöt on kyllä hurjaa sakkia. Harmi ku en vielä saa videota näkyviin tänne, missä kakarat leikkii kisun kans. Pitää kokeilla josko sen sais picasaan ladattua, niin että saan sen esille. Oikeasti ei menny nimen etuliite taas ollenkaan harhaan, meinaan pentusille tulee kaikille "etunimeksi" Wild ja perään sitte jokaisen uuden omistajan itse keksimä nimi, lukuun ottamatta toista poikaa jonka on meiän pojat keksiny, ku sillei vielä sitä uutta ihmistä ole tiedossa. Laitampa alle kuvat eilen kuvatuista penneleistä, ikää on pikkuisen vajaa 6 viikkoa.

Ensimmäisenä villi metsästyksen jumalatar Ghosteye's Wild Artemis

Ja seuraavaksi Villi Sydän eli Ghosteye's Wild Heart

Ja kolmas tyttö elikkä Villi Tuulinen eli Ghosteye's Wild Windy

Sitten poika osastoon, ensiksi Villi Putti eli Ghosteye's Wild Putter

Ja viidentenä Villi Ressu eli Ghosteye's Wild Snoopy (dog) jonku biisin mukaan nimetty.

luoksetulo treeniä (:

Pojat siinä vierekkäin hölökyttelee

Ja tässä sitte maitobaarilla välillä, tinnin ilme kertonee kaiken..

Siinäpä ne sulokkaat riiviöt. Pennuista Artemis eli kotoisammin Armi, menee Jounin siskolle Siljalle tähän Kiiminkiin sijoitukseen, Heart pikku sydän menee Kainuuseen yhteisomistukseen Annelle ja Tinnin siskon omistajalle, sitte Windy menee Kuusamoon ja Putti menee Ouluun Birdyn seuraksi ja Ressu etsii vielä sitä aktiivista ihmistä. Ressu tosiaankin ei ole tavallinen kotikoira (tuskin kukaan näistä) mutta on erityisen topakka poika, uskoisin että metsämiehelle oiva koira taikka erityisesti metsästys lajeja taikka agilityä harrastavalle. Helposti "lämpeävää" sorttia ja melkoisen perikisantamaton tapaus, siitä huolimatta aivan ihana pusuttelija. Miesväki meillä on tähän tykästyny kovastikki, siitä metsästäjää jo leivotaan... Mutta vapaana edelleen siis.

Pennuille tosiaan laitettiin viime viikolla myös sirut niskaan ja paperit on laitettu kennelliittoon vetämään. Lääkärin tarkastus tehdään vielä ennen uuteen kotiin lähtöä, mutta alustavasti tutkailtuna molemmilta pojilta löytyy pallit, häntämutkia ei havaittu ja muutoinkin reipasta kirkas silmäistä sakkia. Eivätkä tontut pienistä säikähdä. Tänä aamuna tulivat perässä ruokkimaan hevosia ja Armi oli jo viittä vaille hevosten jaloissa pyörimässä, kun viime tipassa ehdin napata kiinni. Jokaista pönttöä kiinnosti kovasti tuollainen "suur riista" !!! Että semmoista tänne, kaikenlaista pientä on taas sattunu. Mm. Lissua puri käärme ja ehti jo turvota melkoisesti ennen ku huomattiin, onneksi nestettä juottamalla selvisi ihan kotihoidolla. Ja viime viikolla sitte oli kisuli Kososta pistäny käärme käpäläiseen, noh siitäki selvittiin säikähdyksellä ja neste hoidolla. Kosonen on varsinainen lapsenvahti, tykkää hölmiskö leikkiä pentujen kanssa...on kait saalis pentujen mielestä (: Mutta että sellaista näin lyhkäiseen kirjoiteltuna.

Astasta minun piti jo viimeksi laittaa valmistujais kuva, ku siitä tuli virallisesti häly kelpoinen pelastuskoira, väliin jo pääsi unohtumaan, mutta tässäpä tämä kaunokainen nyt työasu päällä poseeraa (: