No niin reissu on nyt sitte tehty ja lyhyesti sanottuna; matka oli pitkä (-: mutta sitäkin antoisampi. Väsyttää kylläkin, mutta ehjänä on selvitty ja paljon uutta nähty. Käytiin mm. Kolmårdenin eläinpuistossa ennen Tanen noutamista ja kyllä viihyttiin niin lapset kuin aikuiset. Rasittavinta koko reissussa oli se kun kukaa ei tietenkää suomea puhunu ja piti yrittää selvitä huonolla kielitaidolla, mutta ruokaa ja polttoainetta saatiin ja yöpaikkakin aina varattua, niin sehä se pääasia (-:

1708083.jpg

Huvitusten jälkeen perjantaina sitte mentiin hakemaan Tanea. Tane kävi vielä ennen suomeen lähtöä eläinlääkärin tarkastuksessa ja sai kennelyskää ja parvoa varten rokotukset. Eläinlääkärin tarkastuksessa Tane sekä sen veljet olivat kaikki terveitä, myöskin silmät tarkastettiin pojilta ja kaikilla olivat terveet silmät, hieno homma. Onnittelut siis Libbylle ja Nabulle terveistä pojista.

Tane ja velipojat olivat pihalla Mariannen kanssa, kun mentiin poikaa iltapäivällä hakemaan. Reippaita pieniä koiranpentuja tuli meitä hännät heiluen heti portille vastaan. Siinä sitä sitten lässytettiin vähä aikaa pennuille, ennen kuin muistettiin tervehtiä isäntä väkeä (-: Marianne ja Gunnar laittoivat meille pientä purtavaa kahvin kera ja siinä sitte täyteltiin paperit, kyseltiin kuulumiset jne. Pari tuntia siinä meni, kunnes lähdettiin sitten jatkamaan matkaa kohti kotia. Perjantaina ajettiin lähes 700km kohti Pohjois-Ruotsia, kunnes oli pakko jäädä yöksi levähdys paikalle. Tane oli koko tämän matkan uskomattoman reipas. Oikeastaan ihan samoin kuin omat pentunikin ovat tehneet, Tane volisi alkumatkasta n.20km ja sitten nukahti. Yöllä meinas kans hieman protestoida kun pysähdyttiin nukkumaan ja toinen oli nukkunu pieniä pissa pysähdyksiä lukuunottamatta lähes koko matkan, mutta pikkuisen lenkin jälkeen nukahti uudelleen..minun viereen (-: Taidan tosiaan vanhentua, ku alan lipsua pikku asioista...

Lauantai aamuna jatkettiin matkaa ja ajettiin kotiin saakka, kotona oltiin illalla yheksän jälkeen, joten Nanaa, Nabua ja Lissua ei ehditty enää hoitolasta kotiin hakea. Tinni ja Sidi olivat myös vielä vanhempieni luona, joten Tane sai nukkua ensimmäisen yön uudessa kodissa ainoana koirana. Ja kiltisti pikku mies nukkui omassa häkissään minun sängyn vieressä koko yön. Pari kertaa käytin pissalla ja niin se taas jatkoi unis. Häkistä ilmeisesti tuli turvallinen ja tuttu paikka pitkän kotimatkan aikana, sillä sen verran tyytyväisenä pieni aina siihen nukahtaa kun väsähtää, että kivuttomasti meni tämäkin opiskelu (-:

Puoliltpäivin lähettiin sitte hakemaan Sidi ja Tinni Pudasjärveltä vanhempieni luota. Tinni oli onnessaan ja niin se oli tietysti Sidiki vaikka elämä maalla on huomattavasti vapaampaa kuin täällä kotona. Mielellään molemmat lähtivät matkaan. Tinnistä ja Tanesta tuli hetkessä ystävät. Sidi myös otti yllättävän rennosti pikku kaverin vastaan, kummallista kyllä se ei oo yhtää kertaa sille ees murahtanu, niinkuin yleensä tekee alkuun pennuille. Jotes vanhus on kans ilmeisesti todennu että noita rääpäleitä nyt sitte tulee tämän tästä, että eipä jaksa välittää (-:

Tane (Crofter Holding's Tatonka) 8 viikkoa.

1708089.jpg

1708086.jpg

Tanen kans käytiin myös vesisateesta huolimatta katsomassa lampaita ja loppuun laitanki kuvasarjan "tutustumisesta" (Ö

Ja kotia lähdettiin viiden maissa ja samalla hakemaan Nana, Nabu ja Lissu hoitolasta, sekä tietesti pikku öttiäiset eli Nepsu kani ja hiiri tytöt. Kaikki olivat hyvässä kunnossa ja hyvin hoidettuja tyytyväisen näköisiä elukoita. Olihan ne koirat tietenki revetä liitoksistaan kun mentiin hakemaan, mutta ei niillä mitää hätää ollu sielä ollu Suvi ja Mika olivat pitäneet hyvää huolta "pumpuleista" (-: Ja reippaita ja fiksujaki ne kuulemma oli ollu (-:  Jotes hyvillä mielin voi viedä toistekkin kaverit tuttuun paikkaan hoitoon. Tane esittäytyi myös siinä samalla Suville ja siinäpä Suvi sitte hoksaski että Tanella oli punkki korvan juuressa, poistettiin punkki ja niin lähtivät pikku elukat autolla kotia. Ite lähin kävellen isojen kanssa, jotta saivat suurimmat paineet purettua ennen Taneen tutustumista. Hoitolalta metsälenkin kautta tulee meille matkaa noin 5km, hyvä lenkki samalla.

Kotona jätin ensin isot koirat takapihalla juoksemaan ja menin hakemaan Tanen. Ensin pidin sitä sylissä ja Nana, Nabu ja Lissu haistelivat innokkaana hännät heiluen pikku tulokasta. Oli ne toki jo minun vaatteista haistanut tämän samaisen kaverin, joten lieneekö auttanut asiaan, kun niin iloisesti ottivat kaverin vastaan. Ja kun kaikki näytti niin  hyvältä sylissä, laskin Tanen maahan ja siinä ne porukalla nuuskivat nokasta hännänpäähän pikku tulokkaan. Hännät heiluivat koko ajan ja hieman Tanea ensin jännitti, mutta täytyy sanoa että reipas kaveri, kun aikalailla jämäkästi siinä seisoi nuuskittavana. Käytiin siinä samalla pikku metsälenkki vielä niin että Tanekin oli mukana ja Nana jopa teki pieniä leikkiin kutsumis eleitä Tanelle!! Tässä vaiheessa toistaiseksi siis kaikki hyvin, ilta ruuan jälkeen otan isotki sisälle, katsotaan sitten onko tilanne täällä sisällä "sähäkämpi". Siitä sitten vaikka huomenissa lisää.

Mutta kaikin puolin mukava kaveri Tane on, oon enempi ku tyytyväinen. Vaikuttaa hyvin pitkälti isänsä kaltaiselta "lunkilta" kaverilta, ei hötkyile turhia, virtaa löytyy ja nättiki vielä (-:

Alla kuvia lampaitten luona:

Hmm, mitäkähän ne nuo otukset on...

1708003.jpg

Pitänee mennä kattomaan vähän lähempää (lampaat: mikä se tuo on??)

1708007.jpg

hmm uskallankohan sittekää mennä.. (lampaat: siinäpä kokeile tohitko tulla)

1708009.jpg

Vähä vaikutaa äkäiseltä tuo ruskea...istuisko ensin kattomaan..

1708023.jpg

No jos sittenki vähän kävisin kattoon..

1708027.jpg

Jos vaikka vähän yritän säikyttää niitä...

1708036.jpg

Äikkä, ei ne pelkää minua vielä, joko riittää tältä erää (Ö

1708044.jpg