1775711.jpg

Onpa se ollu taas niin kiirettä että ei oo ehtiny tännekkää kirjoitella. Taneki ehti jo sunnuntaina täyttää 11 viikkoa ja ens viikon lopulla olis sitte jo ensimmäisten rokotusten aika. Kasvanu se on jo kovasti, ainaki jalkoja jos ei muuta (-: Kerrassaan reipas pentu on ollu ja suhteellisen siistiki ikäisekseen. Ei oo pahemmin sisälle ehtiny sotkuja tehä. Siskopuoli Tähti on nyt ollu 1.5 viikkoa hoidossa, ku oma porukka meni häämatkalle ja eipä tässä oo tarvinnu pentuja viihdyttää, ku ne keskenään nujuaa. Hyvin ne silti kuuntelee kun niitä kutsuu ja yöt nukkuvat kuin tukit, ei tarvi ulkona yöllä käyttää. Tähti oli alkuun hiukkasen varovainen ja säikky isojen koirien suhteen, etenkin kun Nana täti meinasi sitä pompotella ja pelotella. Isojen koirien äänet sitä pelotti ja etenki niitten vauhdikkaat leikit, mutta eipä menny montaa päivää, kun tottui meiän sakin menoon ja kovasti on pentu reippaassa viikossa reipastunu. Nanaki sitä jo sietää, mutta jännä miten erinlailla se Tähteen suhtautuu verraten Taneen. Ehkä Nanan siedätykselle kaks pentua lyhyellä aikaa oli liikaa (-:

1775714.jpg

1775720.jpg

Lissu äippä myöskään ei pahemmin penskoista perusta, muttei niille kyllä sanokkaa mitää. Nabu iskä taasen tykkää kovasti lastensa kanssa leikkiä. Tässä viikko sitte nähtiin Tanen ja Tähden kanssa Elliä ja Mindyä ja Nabu iskä leikki lasten kanssa niinku olis ollu itekki samanlainen penska (-: Tinni tykkää kans kovasti leikkiä "hoito tätiä" ja päivisin onki ulkona tarhassa pitämässä pienistä huolta. "Pienet" tosin on saman kokoisia, ellei jopa isompia kuin Tinni, mutta ei syö lapsukaiset Tinnin eväitä, sen verran topakasti sanoo (-:

1775730.jpg

Viime viikonloppuna käytiin taas lauantaina minun vanhempien luona Jongulla ja Tähtiki pääsi kattomaan lampaita. Ja voisinpa väittää, että Tähdellä saattaisi isona olla taipumusta paimennus ominaisuuksiin, sen verran paljon lampaat sitä kiinnosti. Tanen kans ne leikisti "paimensi" lampaita, ku käytiin ne rannasta hakemassa lähemmäs pihaa. Kumpiki reppana sai tärskyt epähuomiossa paimenlangasta, mutta eihän nuo siitä suurempia traumoja saaneet, eivät tainneet ihan tajuta mistä se tärsky tuli. Pikkuisen ne kuiteski osas lankoja sen jälkeen varoa (-: Onneksi lampaat ei kuiteskaa sillo olleet näköpiirissä!! Jongulla pennut kävi myös uimassa järvessä, tosin kumpiki vähä vahingossa, mutta tykkäsivät läträtä vedessä.

Tähti paimenessa (-:

1775738.jpg

1775745.jpg

Sunnuntaina sitte lähettiin käymään ihan toisessa suunnassa, Jounin kotona Utajärvellä ja samalla reissulla käväisin Tähden ja Tanen kanssa Vaalassa aussie leirillä moikkaamassa Jormaa ja Axia, Annea ja Pommia, Eveliinaa ja Astaa sekä Johannaa ja Elliä, sekä tietty muita tuttuja. Kyllä oli Pommi ja Axi kasvaneet komeiksi pojiksi!! Kerrassaan tykkäsin kovasti molempien ulkonäöstä ja luonteista. Jännä kun tuntui että pojat edelleen "äipän" tunnisti, vaikka on melkein se vuosi aikaa ku viimeksi on nähty. Suloisia kavereita. Asta ja Elli taasen nättejä tyttöjä, niitä kuitenkin on ollu onni nähdä useammin, kun asuvat lähempänä. Reissussa Tähti ja Tane olivat tosi reippaita ja olihan niillä mukavaa Ellin kans aussie leirillä se muutama tunti mitä ehittiin vierailla.

1775747.jpg

Sitte ihan muihin asioihin, mitkä näitä kiireitä nyt on vähän aiheuttanu enempi ja vähempi. Ei siis tarvitse ihmetellä, joka postia laittaa, että vastausta ei välttämättä ihan heti tuu ja päivitykset viipyy. Ollaan myyty tämä nykyinen talo ja elokuun alusta on tarkoitus alkaa muuttamaan väliaikais osoitteeseen. Asuinpaikka kunta on edelleen Kiimingissä ja meillä oli onnea, kun saatiin vuokralle aivan ihana talo sopivan syrjästä mutta läheltä keskustaa. Siellä olis tarkoitus ensi kevääseen asti asustaa ja jos on onnea rakennusluvan suhteen, niin syksyn mittaan olis tarkoitus alkaa rakentelemaan sitä "omaa unelmaa". Kisailut tältä syksyltä taitaa tämän vuoksi aika minimiin jäädä, mutta jotaki sitä joka tapauksessa pitää puuhastella koirien iloksi.

1775750.jpg

Lisää taasen kun sopiva rako löytyy. 

Alla vielä muutama sekalainen kuva.

1775755.jpg

1775715.jpg

1775733.jpg

1775761.jpg