No niin. Pommi sitte lähti viime viikon keskiviikkona Annen ja Annen miehen ja Stellan kanssa kohti Someroa ja uusia elämän haasteita. Kuulumisten mukaan perheeseen sulautuminen on sujunut hyvin ja pienestä Pommista on tullut kiltimpi (-; Paljon on uusia asioita opeteltu ja ihmisiin tutustuttu ja paljon on vielä opittavaa. Suuret kiitokset Annelle kun antoi Pommille erinomaisen kodin. Uskon ja vahvasti luotan, että paremmissa käsissä Pommi ei voisi olla. Mielenkiinnolla siis seuraan kaverin kasvua isoksi koiraksi ja siitä eteenpäin mitä siitä sitten tuleekaan.

Onni lähti sitten lauantaina iltapäivällä SM toko kisapaikalta Kaunistolan perheen mukaan kohti Harjavaltaa ja taas piti niin vollottaa, että kyllähän siellä kanssa kilpailijat taisivat miettiä, että kylläpäs on ottanu raskaasti epäonnistuneen kisan tuo kaveri ((-;  On se kyllä rankkaa tuo "lapsista" luopuminen, tottuukohan siihen ikinä??

Onni sai myös ihanan kodin. Tosi mukava ja Onnille sopiva perhe. Aivan varmasti pitävät hyvän huolen kaverista, pienestä paksujalkaisesta äiteen sinisilmästä. Kiitokset myös heille, kun tarjosivat niin hyvän kodin "Onniselle". Onni oli kyllä reipas matkustaja ja käyttäytyi tosi hienosti koko pitkän matkan Kiimingistä Naantaliin. Ei ääntäkään päästänyt reissun aikana. Hotellissa oli kuin kotonaan ja yöllä herätti 4-5 aikoihin että pissattais ja kun käytin ulkona, kävi hoitamassa molemmat asiat ja jatkettiin unia, kunnes kello taas herätti klo 7.00.  Syötiin aamupala ja lähdettiin kisapaikalle.

Kauhean kauan ei tarvinnut siellä odotella, kunnes olikin jo Nanan ja minun vuoro mennä paikalla oloon. Onni odotti boxissa sen aikaa. Kisa fiilikset oli ihan ok, hieman raskas reissu meinas väsyttää, mutta olo oli suht rento, kun Nanakaan ei tuntunut ollenkaan ottavan paineita siitä ihmis ja koira määrästä mitä kisapaikalla oli. Paikalla olot meni ihan ok, paikalla makuu 9, ei noussu eka käskyllä, enkä sitte antanu enää lisäkäskyä vaan annoin jäädä maahan. Ihme kun siitä ei enempää otettu. Paikalls istuminen 10, törötti hyvin paikallaan koko 2 min. ajan. Vapaana seuraaminen oli EVL seuraamiseksi helppo ja Nanan seuraamiseksi ihan ok suoritus eli arvosana 8.5. Paremminkin osaa, mutta huonomminki on seurannu, seuraaminen ei ole meidän vahvin alue. Neliö kävely 9, omasta mielestä kympin suoritus, mutta jostakin otti, en tiedä mistä (-;. Luoksetulo 8.5, joka oli hyvä treenimäärään nähden, tosi vähän treenattiin, koska ennakoi niin paljon. Tuli hyvällä vauhdilla ja pysähtyi ihan hyvin. Ruutu meni nollaksi, kiersi kaartaen ruutuun, mutta jäi vasemman etumerkin taa ihan lähelle ja meni oma-aloitteisesti maahan ja sehän oli jo siitä sitte nolla. Ei jotenkin hahmottanut ruutua kunnolla, oli aika vaikea ja sen nollas kyllä varmasti suurin osa koirista. Ruutu kun oli luoksetulon lähtöpaikan vieressä, niin koirat juoksi sinne luoksetulon lähtöpistettä kohti. Ohjattu nouto 7, katsoi taakse juuri silloin kun haettava kapula laskettiin maahan ja näki ensimmäisenä keskimmäisen laiton. Lähti kyllä ihan oikein vasempaan mutta silti bongas keskimmäisen mut hyvin totteli kiellon ja haki sitte heti oikean. merkillä ennakoi pysähdyksen, siksi varmaan sitte vain 7 vaikka ylimääräisiä käskyjä ei tullut kuin yks. Metalli nouto 9. Hieman vino luovutus, muuten minusta hyvä, vauhdikas ja reippaasti otti kapulan suuhun. Tunnari sitte meni nollaksi ja se oli oikeastaan ainoa, mistä olin pettynyt, koska se on ollu meillä tosi varma liike kisoissa ja yleensäkki. Ilmeisesti vaikeus tuli siinä, kun kapuloiden väli oli noin 25cm ja ei olla kuin 10-15cm väleillä treenattu. Ei oo tullu mieleenkään. Ei siis nuuskinu koko aluetta ja otti jonkun kun ei löytäny oikeaa. Haisteli kyllä. Kauko-ohjaus 6 ja se nyt oli osittain oma moka. Sarja alkoi seisomisella ja  seiso-istu-maahan meni hyvin, mutta sitte seuraava istu jäi puoli asentoon ja aloin korjata, niin liikkeen ohjaaja oli siinä välissä käyttäny seiso käskyn ja en sitä sitte ehtiny huomata ja näkyi jo maahan käsky ku seuraavan kerran katsoin sitä palikkaa ja seiso siis jäi suorittamatta. Pisteitä olis tullu ainaki 2 enempi jos olisin vain jatkanu normaalisti, mutta tyhmä mikä tyhmä (-; Muutoin ei kyllä yhtään liikkunu.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä Nanan suoritus viereyteen tyytyväinen, kun ajattelee että sillä on vasta ollu pennut ja ehdittiin noin 3 viikkoa treenata ja lisäksi se ei KOSKAAN ole ollut noin isoissa kisoissa eikä tuollaisessa häiriössä. Se ei häiriintynyt muista koirista eikä ihmisistä ollenkaan vaan teki mulle töitä. Myöskin olosuhteet olivat TODELLA haastavat. Kehät olivat vierivieressä, ei mitään välejä, joten olis voinu jumittua täysin kokemattomana koirana tuollaisessa paikassa. Alkuun ajattelin että tais olla meidän viimeinen SM kisa, siis myös itselleni, tämä kun oli 5:s Toko SM missä olen ollut ja kolmella eri koiralla. Mutat kun sunnuntaina katsoin yksilö kisan, niin pieni kipinä vielä iski ja tuli pienen pieni ajatus, että jos sittenkin vielä ensi kesänä yrittäis ja treenais vähän enemmän ja paremmin (-:

Mutta nyt jatketaan jäljellä ja agilityssä  loppukesä ja unohdetaan tottis vähäksi aikaa.

Blogin siirrän tässä pikkuhiljaa tuonne etusivulle ja kirjoittelen kuulumisia ja muita juttuja muustakin kuin pentuloisista. Että pentublogi siirtyy hetkeksi sivuun ja seuraillaan muita tapahtumia. Pentueita kun ei nyt tälle vuodelle enää ole suunnitelmissa, mutta ehkäpä sitten ensi keväälle, jos hyvin käy. Niistä suunnitelmista sitten myöhemmin.