No niin siinäpä se taasen muutama viikko pääse vierähtämään ihan itestään. Tekeminen ei taia loppua ikinä, mutta onneksi illat on jo alkaneet lyhenemään sen verran että joutuu jo aikasemmin nukkumaan. Syystä siis että tulee pimiää

Mutta jatkoa siis lemmenpuuhiin. Tinni parsonillahan tosiaan kävi myös täällä sulhanen vierailulla viikko Nana ja Nabun "hommailujen" jälkeen. Tinni oliki sitte viimeisen päälle rakastunu siihen komiaan Velmuun. Ei oo meikä vielä nähny noin helppoa astutusta tähän päivään mennessä. Tinnin mokoma ei ees kunnolla haistellu kenelle oli antelemassa, pääasia tuntu olevan että "jaha sopivan kokoinen, taitaa olla samanrotuinen, ei ku menoks rakas" Tinni astutettiinki sitte kolme kertaa, kun uros oli niin lähellä, päivä pidettiin aina väliä. Tinni (Bordetella's Tiny Toon) on siis sijoituksessa meillä Anne Mieloselta Kajaanista ja mahdollisia pentusia voipi sitte kysellä Annelta enempi. Tinnis sulho on sellainen tapaus kun  Riiwiön Tuuliviiri elikkä kotoisammi Velmu. Kerrassaan mukava parsoni poika, samanlainen "hännänheiluttaja" ku Tinttara ja tosi avoin ja ystävällinen reipas nuori mies. Ja komiaki vielä, ainaki minä ja Tinni tykättiin kovasti  Velmu harrastelee mejä juttuja ja taitaapi kohtapuoliin aloitella kisauraakin tällä saralla. Tinnihän taasen on meillä enempi metsästys käytössä, mutta on sen kanssa agilityn alkeita aloiteltu ja eipä puutu tytöltä vauhtia ja hyppykapasiteettia. Jontte kun sen kanssa on iha maxi hyppyjä omalla pihalla treenannu ja yli menee ja komiasti ja jää vielä "ilmavaraaki". Jotes kunhan tässä enempiki noita esteitä omalle pihalle toivon mukaan ens kesänä saahaan, niin eiköhän sitä sitte enempiki harrastella agility hommia Tinninki kans. Mutta tämmöisistä vanhemmista pienoisia sitte toivotaan. toisesta astutuksesta on nyt aikaa kolme viikkoa joten pentuset syntyy joskus viikolla 45. Ens maanantaina olis sitte sekä Nanalla että Tinnillä ultraan meno, sittepä sitä nähdään missä sitä mennään.

Tinni ja Velmu rakkauden huumassa juoksemassa pellolla (-:

Nanan kohdalla oon tässä jonkin verran yrittäny arvuutella onko tiinenä vaiko ei ja kyllähän sillä tissit on kasvanu jonkin verran ja sievä ruusunpuna nänneihin ilmestyny, mutta tässä vaiheessa ajattelen aina, että sama voi olla jos on valeraskaana.. Syöppö se ainaki on.. kerjää taasen joka aamu kahvi pöydästä antimia, yrittää tuoda mahdollisimman pieniä esineitä, ku tietää että ihan tavallisista jutuista ei enää onnistu palkkaa saamaan. Paras on peukalonpään kokoinen paperin pala joka on tarttunu kieleen ja sitä se sitte suussa varjelee kunnes ojennan käden että sais muka tiputtaa sen mulle Ei ihan sillee kunnolla sitte tippunu se paperi..

 Nanalla siis viikkoja tänään 4 täynnä, jotes puoliväli alkaa lujaa vauhtia lähentymään mikäli pentusia tulossa. Molemmat pentueet olis tarkoitus sitte hoidella täällä meillä. Itteä kiinnostaa kovasti nähdä parsonin pennun kehitys ja tietty vertailla sitä aussin pennun kehitykseen. Mikäs sen mukavampaa jos molempia nyt sitte tulee,,,kunhan määrä pysyy kohtuullisena. 20 pentua talossa saattais meikäläiselle olla jo aika haaste töitten päälle, mutta onneksi nuoki lapsukaiset on luvannu avittaa hommassa.

Sitte asiasta toiseen. Meillehä muutti taas uusia eläjiä, tosin yhtä on porukka nyt vähempänä.. Amalia aasi lähti tänään takaisin kotiin  Kyllä meikälle oli kova paikka, tuli niin lujasti suru puseroon, että ei tosikaa. Onneksi Moona tuntu ottavan asian ainaki toistaiseksi tosi rauhallisesti, toivottavasti myös Amalia. Eipä se Moona onneksi tuohon yksin jääny, "huutosakki" eli 10 lammasta ja 3 vuohta vieressä, niin eipä se olo käy yksinäiseksi. Kunhan tässä tuo talli saadaan valmiiksi niin sitte tulee sitä hevosseuraa kans kaveriksi. Nyt vaan pari kk tarvis pärjäillä yksikseen hevoseläimenä.

Mutta ne uuet asukkaat, ne on ankka sakki Lempi, Lassi ja Laila. Eihä niitäkää tietenkää voinu vastustaa, ku sisko alko puhumaan, että Lassi etsis uutta kotia, ku sen parvessa se oli ukkona liikaa. Noh ku Lassi olis jääny yksin, niin pitihän sille naisia alkaa ettiä. Ranualta sitte saatin Kirpulta pari nuorta tyttöä, Lempi ja Laila Lassin seuraksi ja siellähän ne nyt kanalan vieressä omassa pikku lammessaan onnessaan polskuttaa. Hauskoja kaakattajia. Taneli kaneli olis kovin kiinnostunu niittenki paimennuksesta ja kyllähän  nuo muutki kovasti niitä seurailee aidan takaa, mutta Tanea ne tuntuu eniten kiinnostavan.

Vasemmalla Lempi keskellä Lassi ja oikialla Laila

 Paimennuksesta puheenollen pojat Tane ja Nabu olivat taas eilen tooosi suureksi avuksi, meinaan kun lammaslauma oli karannu Airin (yliviriili lammas) opastamana omille teilleen.Noh juoksemalla niitten perässä ei jaksa mennä niin ajattelimpa ottaa poijat apuun. Ja täytyy sanoa, että vaikka ite oon täysin törppö paimennukseen opettamisessa, niin poijat kyllä homman hallitsee. Tai ainaki ne teki nytki just niinku pitiki eli saatteli porukan sinne missä niitten kuuluu olla ja jos joku yritti luikkia pakoon niin heti oli toinen saattelemassa karkurin porukan sekaan. Tekivät siis hienosti yhteistyötä ja meikä pääsi huomattavasti vähemmällä hermoilulla ja hikoilulla (tosin siltiki tuli hiki). Että pakko se on myöntää, että on niistä oikiastikki hyötyä  

Ja asiasta kymmenenteen, meinaan niinhän se talliki aina pätkän kerrallaan valmistuu. Se ku ei olis tuo työ esteenä ja vielä ku olis tosi paljon aikaa ja rahhaa, niin eihä se olis ku hetken humaus ku olis valamis. Mutta pikkuhiljaa se hyvä tullee ja ehtiipä ainaki suunnitella hyvin. Valmiiksi se olis joka tapauksessa   ennen talvea saaha, jottei lintueläimet palellu. Ja on se tuo pihaki jo nyt niin pimiä illalla, että olishan se kiva lämpimässä valoisassa tallissa kaikki elukat hoitaa.. Noh vielä se seki päivä koittaa.

Tallin tekele, nyt siinä on jo se aluskate myöskin katolla.

Mutta koiramaisiin uutisiin. Kasvattieni omistajat ovat olleet jälleen kiitettävän aktiivisia. Ensimmäiseksi mainittakoon Mustin ja Sannan hieno tokon avo luokan avaus, saivat heti eka kisassa hienon ykkös tuloksen ja sitä kautta menolipun voittaja luokkaan. Alku siis näyttäis hyvinki Nana tätin kaltaiselta menolta Musti oli käynty myöskin kuvauttamassa luustoaan ja kennelliitosta tulivat jo virallisetki tulokset ja tyttösen lonkat hienosti A/A ja kyynäret 0/0, kyllä passa jatkaa aktiivi uraa edelleen. Kiitokset Sannalle terveystietojen päivityksestä ja onnea vielä kerran hienosta toko turneesta. Myöskin Sirius samaisia Nabun ja Lissun lapsosia E-pentueesta, käväisi myöskin kuvauttamassa itseään ja lonkat A/A kyynäret 0/0 ja selkäkin oli kuvattu terveeksi. Silmät olivat myöskin TERVEET!! Siriuksella meinaan pentuna löydettiin toisesta silmästä iris coloboma, ihan kuten Kitsiltä. Mitähän sitä vielä muuta oli.. Niin Tähtiki käväisi kuvissa eilettäin, mutta siitä jäämme odottelemaan virallisia tuloksia, lupaavalta kuitenkin oli näyttäny. Tähti myös Lissun ja Nabun E-pentuetta, jotes enää on Elani Norjasta kuvauttamatta.

Siinäpä ne taitaa tärkeimmät uutiset olla. Viimeistään sitte viikon päästä lissää, kunhan on käyty sielä ultrassa.