No niin lomat on lusittu ja arki taas alkaa. Mutta ehdin minä tuossa jonku kuvan tallieläjistä ottaa viime viikonloppuna. Ärsyttävää vaan ku nuo pakkaset on taas ollu koko ajan ihan älyttömät, niin eihän ne patterit ja sormet kestäny kovin pitkään ulkoilmassa räpsiä. Tallissa nyt just ja juuri on näinki kovalla ku -30.4 asteen pakkasessa plussan puolella mutta kyllä ne silti näpit jäätyy. Pittää laitella sitte lissää kuvia, ku taas kelit sallii.

Jos aloittas kanasista. Meillä nuo kanat vissiin elää jo kevättä tai sitte niille muuten vaan on jokin "vauvakuume" iskeny, tai ainaki Irmelille. Meinaan Irmeli on eilisestä asti nököttäny pesässä ja mukamas hautoo. Kökötti se siellä jo viikonloppuna, mutta minä ajattelematon keräilin munat vaan pois, ku siivosin kunnolla koko "kanalan". Nyt on sitte annettu olla ja tänä aamuna ku Irmeli just ja juuri maltto tulla syömään, niin näky 5 munaa olevan haudonnassa. Irmeli hautoo sitte muittenki edestä, koska eihä se millää ite noita viittä oo vuorokaudessa tehny  Siinä voi olla sitte niinku jokaiselta tytöltä yks muna tai sitte kaks Irmelin ja loput muitten. Mutta saapa nähdä hautooko loppuun saakka. Kolmisen viikkoa siinä menee ku tipuset pitäs kuoriutua, jotes jännityksellä nyt sitte seurataan kuis käy. Alla jokunen kuva kanasista kukkonsa kera.

Siinäpä viimeviikonlopun yks muna pesässä, tuossa samaisessa pesässä Irmeli nyt hautoo. Tuo muna on jo syöty poies. On muute eri maukkaita!!

Siinäpä kukko Late oikealla, sen vieressä Ruusa, vaalea kana on Vuokko ja sen takana on Irmeli. Hukka oli tallikoirana mukana, kyttäilee ihan lupaavasti (paimenkoira mielessä) kanasia.

Siinä on Helmi, nuorin joukosta seinällä olevien pesien luona. Jouni on tehny Jonten kans hienot portaat sinne pesille.

Sitte Lilja "linssilude" etualalla. Siitä ei saanu sitte millää kuvaa ku on koko ajan linssissä, vähä liian kesyjä alkavat olla ku syliin tunkevat. Lilja on lisäksi huvittava, kutulee aina kengistä lumet nokkimaan, ku menee kanalan puolelle. Tuo tumma kananen on se Irmeli joka nyt hautoo.

Sitte puppelit Bamse ja Nepsu. Niillä on häkki omana turva- ja ruokapaikkana , häkin ovi tosin pääsääntöisesti on auki, jotes juoksentelevat vapaana tallissa. Meikä oli kuvitellu että Bamse on tyttö, ku ei oo poikasia näkyny aiemmin. Ei kyllä ollu tarkoitus teettääkkää, mutta niinpä tässä yllätys oli jouluaattona suuri, ku ankkojen pesästä löyty pienen pieni kolo jossa oli kaks kuollutta karvatonta pikku pupua )-: Nepsu on jo ensisynnyttäjäksi viisampien mukaan turhan vanha, täyttää huhtikuussa 3v. jotes olisi voinut käydä huonostikki synnytyksessä. Mutta hyvin oli selviytynu, oikeaoppisesti pesän tehny, mutta luulen että ankat on sitte ajanu poissa niitte pesästä ja ehkä tappaneet poikaset tai sitte Nepsu ei oo osannu hoitaa. Poikasten vieressä se kyllä oli, mutta tiedäpä sitte. Ikänä en oo nähny että ne Bamsen kans olis sellaisia hommia ku vauvoja suunnitellu, Bamse vissiin on "ujo" sulho tai sitte suht herrasmies, ku ei koko aikaa Nepsun kimpussa hypi. Nytki ne vaan on kavereita ja hoitelevat toisiaan, enkä edelleenkää ole nähny niitte "semmosia" juttuja harrastelevan. Luppis on siis Bamse, se on kääpiö risteytys, luppakorvaa ja jotai muuta, Nepsu on hermeliini.

Ja siinä tallikoira Hukka (-: Seuraa kaiken mitä tallissa hommailen. Maistelee välillä eri sortin kakkoja ja tulee perässä jopa ankkalaan. Reipas penska tallihommissa, mutta on se edelleen erillainen pentu ku mitä mulla muut on ollu (sidiä lukuunottamatta) Selvästi pidättyväinen vieraita kohtaan, menee aina jonkin aikaa ku tulee vieraita moikkaamaan, saattaa jopa murista sohvan takaa eka, mutta kun antaa sen rauhassa olla eikä hättyyttele eikä enempiä kiinnitä kukaa siihe huomiota, niin jonkin ajan päästä tulee sitte ite tutustumaan vieraisiin. On vaan näköjääs sellainen penska ettei pahemmin vieraista välitä, mutta omat ihmiset on huippuja. Ja fiksu se on, se melkein jo täydellisesti tuo oman kupin syönnin jälkeen mulle, että jos vaikka sais lisää (-: Iha ku Nana äippä, joka 3kk ikäisenä toi kaikkien kupit ja kerjäsi aina vaan lisää. Lisäksi Hukka osaa hienosti istua ja pyytää katseella lupaa, ennen kuin saa ruuan. Tämänki oppi aivan uskomattoman helposti. Suht rauhallinen pentu, tosin taitaa Tinnin kanssa purkaa enimmät energiat. Pissa kakka jutut pääasiassa tekee ulos, joitakin vahinkoja välillä sattuu. Yöt nukkuu Jennan vieressä tai sängynalla. Hukka pesue tulee perjantaina jo 11 viikkoa, jotes matolääkkeet ja rokotus olis piakkoin ajankohtaisia. Painoa suurinpiirtein 6kg tällä hetkellä ja parsonin kokoinen alkaa olla eli jotain 33cm.

 

Ja seuraavana vuorossa pässipojat Mauno taaempana (minun uus pässi joka tuli syksyllä, puhdas kainuun harmaa) Ja omia "kasvatteja" Bingo poika, sehä on kainuunharmaan ja suomenlampaan sekoitus.

Ja etumaisena Bertti, sen vieressä Bongo ja takana taas Mauno. Pässit on siis kaikki nyt samassa karsinassa, tytöt on vuohien kanssa toisessa karsinassa. niistä nyt ei onnistunu kuvat, joten niistä sitte toisella kertaa. Pässipoikia (Bingo, Bena ja Bongo) olis tarkoitus sitte joko myydä tai pistää kevällä / syksyllä pakkaseen. Mukavia poikia, että jos joku innostuu lemmikki lampaasta, niin täällä olis kesyjä poikia (Ö sääli niitä olis pakkaseen pistää. Mauno jatkaa meillä "siitospässinä".

Ja siinä uteliaat ankat, keskellä Lassi ja vasemmalla Lempi taaempana vähä ujompi Laila. Neki on lemmenleikkejä aloitellu, saas nähdä millo ne sitte alkaa munimaan.

Löyty yks osasta "tytöistä", kuvassa vasemmalta Anni, Maisa ja Meisi.

Talli ulkoovelta päin. Oikealla eka "kanala", sitte pässit, ankat ja vuohet ja uuhet. Vasemmalla puolen on eka "tallikamari" joka on lämmin tila, mistä saa veden ja sohvaki jo löytyy, sitte Rauha ja perimmäinen karsina Moonan. Tyroksilla on peitetty tuo toinen ulko-ovi, ku ei oo saatu siihe vielä ovea.

Moona ja Rauha kirpakkanan pakkaspäivänä ulkona. Kuin "siskokset" kaveruksia. Rauhalle pitäs se ultra tilata, että näkis olisko kantava. Astutuksesta on nyt tulevana lauantaina 9 viikkoa ja kiimoja ei oo näkyny. Hevosella on noin 3 viikon välein kiima, tosin talvitaukojaki usein saattavat pitää.

Aurinkoki näyttäyty, ei se korkialla vielä puolenpäivän aikaan näy.. Tyhjä lammas aitaus ja sen takana lumen alla oleva agility / treeni kenttä. Tulis nyt kelejä että pääsis jotai sinnekki puuhaan.

Että semmoista, paljon on edelleen tekemistä monessa asiassa, mutta pikkuhiljaa ajan kanssa, kaikkea ei millää kerralla ehi. Nytte on lähettävä tallihommiin, tarkoitus olis kokeilla lypsää Hilimaa nytte. Laitoin sen aamulla pässien kanssa samaan,  erilleen Maisasta ja Meisistä, jotka edelleen on imeneet sen tyhjäksi. Maisa ja Meisi on jo kohta 9kk vanhoja, jotes ehkä aika vierottua jo. Vois viiää tyttöset siskon pukin luo kylään jossai vaiheessa niin sais lypsäviä lisää (Ö

Ai niin ja ennen ku lopetan, niin pakko mainita että Sylvi, Nabun ja Lissun tyttönen on tänään voittanu hienosti nollalla 40 koirakon joukossa agiliidossa, kovaa on menny ku bortsutki on jääny taa (Ö Onnea tyttösille kauhiasti, taitavat pian kakkosissa liidellä..

Mutta nyt hommiin, lisää taas sitte toiste.