Taas on viikko vierähtäny ja mahat senku kasvaa. Etenki tuo Nanan maha on jo suorastaan järkyttävä..Nähtäväksi jää, onko vaan syöny liikaa vai tuleeko sieltä kuin hirveä pesue. Tinnin maha myös poksahtanu laajempiin mittakaavoihin.

Näläkäset

Nanan mahoton maha, Tinnin "häntä" vispilä

Tinnin maha ja toinen maha takana

Nanalla niitä viikkoja alkaa olla nyt 8, vuorkausia 55. Periaattees piakkoin saa synnyttää, mutta ite toivon että oottais nyt vaikka ees perjantaihin, vaikka keskiviikosta eteenpäin oon jo lomalla. Torstaina käväsen pikku reissun. Tuskasen olonen se aika ajoin jo on, nytki tuossa vieressä läähättelee aika reippaasti. Lämpöjä en vielä oo mittaillu, mutta vois pikkuhiljaa senki alkaa tekemään aamuin illoin. Eilen rakennettiin pentulaatikko Jonten kamariin (suunniteltu pennutushommia varten) ja kävihän se Nana jo siihe sitte tutustumassa..kuten myös Tinni. Tinnille on myös tehty oma laatikko, mietinnässä vaan vielä että mihin se sijoitetaan, että saavat kaikki oman rauhan. Tinnillä on nyt viikkoja huomenna 7 toisesta astutuksesta, vrk 49. Niin että jännitys tässä pikku hiljaa tiivistyy.. Sen verran niillä vissiin on pötsit täynnä, että ruokaa eivät enää niin paljoa syö ku vielä viime viikolla. Kumpikaa ei aamupalaa huolinu, päivällä kyllä sitte tuossa kerjäsivät ku tulin kahen jälkeen töistä. Molemmat nukkuu paljon ja Tinni jopa kissan kanssa melkoisen lähekkäin. Nytki tuossa meiän sängyllä kisuli Pesonen ja Tinni nukkuu melkein kylki kyljessä, että niin se vaan tuohon kissanki tottu, vaikka alku näytti aika epätoivoiselta. Kanit taitaa olla ainoat, jotka tuo pikku metsästäjä pistelis ehkipä poskeen, kanat ja ankat saa ainaki tällä hetkellä olla rauhassa.

Nanan pesä, vielä puuttuu pehmusteet

Huomatkaa tuo Tinnin häntä, sitä ei ikinä saa kuvaan (-:

Noista siivekkäistä puheenollen, ne edelleen viihtyy tosi hyvin päivisin ulkona, vaikka on jo lunta. Ankoilla on sellainen kiva mökki tuolla aitauksessa, oikeen erämökki ja kanat on vielä "kesämökissä", mutta hyvin tuntuvat pärjäävän. Kanat jopa munii vielä vaikka välillä oli melkoisen kylmää, pahin oli -10 astetta viime viikolla. Pitkään niillä ei enää tarvi ulkotiloissa olla, tallissa on jo villat, enää puuttuu levyt ja karsinat. Saas nähä sitte viihtyykö ne sisällä, ku ulkona on paljon enempi tilaa.

Sitte viimekertaisiin kirjoituksiin. Mulla oli jotenki unohtunu laittaa Tanen verijälki. Tiinahan teki Tanelleki jäljen, Tane oli sillo taasen viikonloppu kodissa Tiinan ja Samin luona ja luontevasti siitä johtuen Tiina sitte "ajo" Tanen kanssa jäljen. Jälki oli ihan vastaava kuten Tinnillä, 10m pitkä ja lopussa hirvenlihaa. Tanella kesti tovin, ennen ku hiffas asian. Honotti siinä ja pussaili Tiinaa ku Tiina yritti jälkeä näyttää, sitte ku Tiina vain odotti niin alkoi syödä puolukoita, pureskella keppejä ja tarjota merkkejä ja kaikkea mahollista. Tiina otti sitte pari askelta eteenpäin, vielä toisenki kerran ja sittehän se nenä tarttui veren hajuun ja tyyli oli melkoisen lupaava. Todella rauhaisasti häntä alhaalla koiruli jälkeä meni ja harvoin näkee Tanen keskittyvän niin perusteellisesti asiaan. Lopussa se sitte vähä syyllisen näkösenä katseli taaksepäin ja mussutti hirvenlihaa kuin varkaiten, kunnes älyttiin kehua että kuin hieno poika ku pääsi perille saakka ja arvata saattaa että Taneli kaneli oli tosi leuhkaa poikaa (-: Että eiköhän se sekki pääse vielä toistamiseen hommaa harrastelemaan (-:

Sitte omia "tuloksia".. Oltiin sielä agiliito kisoissa siis viikonloppuna Naberon kans. Ja joo kyllähän se kulkee ja lujaa.. Lauantain radat oli ihan järkyttäviä. Eka radalta en ees toisen esteen jälkeen jatkanu, ku niin ärsytti. Rata alkoi hyppy, kepit ja putkeen.. arvata saattaa mitä putkihullu tekee. Aloitti ensinnäki kepit väärin, jostai voisin vielä itteä syyttää että vein huonosti. Mutta lopettipa sitte kepit kesken ja karkas putkeen eikä YHTÄÄ kuunnellu ku karjuin. Lopetin sitte homman justiinsa siihen ja palattiin radalta pois. Toinen rata meni sitte puoleen väliin ihan asiallisesti, sitte se hokas mennä renkaan väärin ja oli niin kierroksilla ettei sitte millää löytäny sitä oikeaa kohtaa ja täysiä vaan oli joka suuntaan menossa, keskeytin sitte siihe ja TOLLO en korjannu sitä rengasta loppuun saakka. V....tti iha pirusti, ei nyt se että koiralla oli hitsin hauskaa, vaan oma huolimattomuus ja se ettei se sitte pätkääkää kuunnellu!! Jäi tosi paska fiilis kisasta ja tuli taas tunne että tähä loppu, mutta onneksi Vega poika näytti iskälle mallia eka kisassa ja teki hienon vitosen Tiina A:n kanssa. Mahtavaa menoa, hyvin Lissumaista eka radalla...toka rata oli sitte enemmän isän kaltaista menoa, siitä tuliki sitte hylly (-: Mutta hienosti jätkä meni ikäänsä nähden!! Nooh sunnuntaina olin sitte itekki huomattavasti paremmalla tuulella ja skarpimpi. Ärsytti oma "epäurheilijamaisuus" edelliseltä päivältä ja ajattelin että nyt pitää tehä itelläki kunnolla töitä ja tehä rata loppuun vaikka väkisin. Ja C rata meniki sitte iha hienosti, kepit meni loppuun saakka, lopussa sitte veen yks vinoon sijoitettu este aiheutti kämmin ja Nabu sitte luki mun ohjauksen vähä väärin ja meni väärältä puolen. Lisäks rengast TAAS tuotti ongelmia. Loppu meni sitte taasen tosi sujuvasti ja vauhdilla, sitä siltä ei totisesti puutu! Noh tästä jäi jo hyvä mieli, koiruus kuunteli ja alettiin olla kartalla taasen. Neljäs rata meni sitte hienosti toka vipaa estettä eli niitä keppejä kohti..siinä sitte kämmäs Nabu, lopetti jälleen kepit kesken ja oli ihan ihme suuntaan menossa hypylle, ei kuitenkaa menny vaan otettiin kepit alusta ja päästiin vitosella maaliin. Aika olis puhtaalla suorituksella varmasti riittäny voittoon, mutta mää olin jo onnellinen siitä että se meni vika radan jo noinkin hienosti. Kepit vaan näyttäis nyt tuottavan ongelmia. Liekkö sitte se ku on kuudella treeneissä reenattu "imutusta". Täytyy jatkaa tästä etiäpäin täydellä sarjalla ja rakentaa kotiinki kunnon kepit heti ku vaan materiaalia saan. Nyt ei valkeat sähköputket oikeen lumella näy.. Mutta että tämmöistä. Nyt tavoitellaan että päästäis Kemin kaamosralliin.. sielä olis sitte isä ja lapsia,..samassa luokassa.

Ja loppuun vielä maininta, että sylperö kävi epis pelastuskoira testissä ja siitä löytyy Sylvin (E-pentue) blogista varmasti mukavasti tarinaa. Niin ja Köpi kävi viime perjantaina kylässä, aikuistunu oli poika ja komistunu edelleen kesästä. Nekki jo 10kk, Enkin ja Voysin pennut siis.

Lisää nyt sitte taasen ku kerkiää.