No niin kotosalla vielä kolme kakaraa...siitä ne hissukseen vähenee ja talo hiljenee. Huomenna sitte selviää lopullisesti myöskin Pommin koti.

Perjantaina lähti siis Sulo seikkailemaan sinne siskoni luo ja hyvin on kuulemma menny. On niin fiksu poika, ettei ole yhtää pissaa ja kakkaa tehny sisälle, edes yöllä. Ensimmäisenä yönä pikkuisen oli itkenyt, mutta toinen yö oli nukuttu hiljaa. Ja Sulo kuulema seuraa Maijaa joka paikkaan, kuten aussien tapana onki, olla se pieni varjo perässä. Tosi mukavalta tuntuu, kun Sulo sai sopivaakin sopivamman kodin.

Hienosti on mennyt kuulumisten mukaan myös Astalla, siisti tyttö on sekin ollut. Ei montaa vahinkoa ole päässyt sisälle tapahtumaan, että kyllä täytyy sanoa, että fiksua porukkaa on. Astalle on tehty jo "makkara ruutuja" ja nenu kuulemma toimii loistavasti. Osaa hienosti palata takaisin ruutuun, jos sattuu yli astumaan, että saapa nähdä mitä tästäkin tytöstä isona tulee...hyviin käsiin se ainakin pääsi, kiitos Eveliinalle.

Nupun kanssa myös menee mukavasti. Parina kolmena yönä sielläkin oli vähän huonommin nukuttu, mutta sittemmin alkanut sujumaan...herää tosin kuten "maatalossa" kuuluukin jo 5 aikaan aamulla (-; Nupun päivä myös kuulostaa vaudikkaalta ja tapahtumia riittää. Ja eipä Nuppukaan olis voinut kotiaan paremmin valita. Sopii kyllä tähän perheeseen paremmin kuin hyvin.

Sisun kans nyt on hieman housunlahje ongelmia alkuun ollut, mutta viimeisimmän tiedon mukaan pikku hiljaa alkaa yhteis elo sujua. Paljon sitä on oppimista aussien pennussa, sen verran virtavia kavereita ne on. Lisäksi tällä koko porukalla on aivan uskomaton saalis vietti...voisin olettaa että näistä vois tulla jopa hyviä paimenkoiria, jos joku ehtii sitä lajia jossain vaiheessa harrastamaan. Sisun ensimmäiset yöt kans on menneet hieman levottamasti, mutta sehän nyt on suht normaalia, kun kaikki on uutta ja ihmeellistä ja ihmisetkin alkuun outoja niin johan siinä yö unetkin hieman häiriintyy. Hyvä on koti myös Sisulla.

Ja nämä jäljellä olevat riiviöt täällä on kyllä reipasta sakkia, ei käy päivisin aika pitkäksi. Jenna hoitelee kakaroita, kun itse olen töissä ja hyvin on sujunut. Penskat on oppineet kuuntelemaan myös Jennaa pihalla ja kiltisti tottelevat sitäkin kun syönnin päälle menevät ulos jne. Kyllä tulee hiljaista kunhan nämä kaikki tästä häipyy.

Eilen käytiin Jongulla, minun vanhempien luona. Haettiin sinne kolme lammasta lähi tilalta pitämään pihan ja rannan seutua siistinä... toivottavasti meidän hieno aita pitää lampaat pois äitin kasvimaalta ja kukkapenkeistä... Lampaista yksi  on jo aikuinen ja kaksi kevään karitsaa ja hyvin koiraan tottuneita ja kesyjä ihmisille. Nabu ja pennut pääsi sitte niitä ihmetyksiä ihmettelemään ja täytyypä sanoa että olipa hauska seurata pentujen reaktioita. Nabu, joka on työkoira suvuista, osoitti heti oikeanlaista kiinnostusta lampaisiin. Jos tässä itse sais hieman lisä oppia, niin voiski paimennusta harjoitella aina kun käydään vanempieni luona. Ja kyllähän se eilenkin ihan itse yritti yhtä lammasta estää karkaamasta muitten luota ja yritti saada lauman luo. Hirveästi en uskaltanu kuitenkaa ite söheltää, etten nyt mene pilaamaan sitä heti alkuunsa. Oppia täytyy ensin saada, mutta vahvasti uskon että hyvät taipumukset paimennukseen on...jo suvunki puolesta (-,

Pennut olivat myös TOSI kiinnostuneita lampaista ja Pommi piti Axin kanssa jopa meteliä ja yrittivät uhkailla niitä liikkeelle....lampaita lähinnä "nauratti" aidan toisella puolen, mutta reippaita kakaroita on, ei voi muuta sanoa.Pommin johdatuksella ne nuo kakarat "ahdisteli" myöskin isän ja äitin Piku cockeria. Kyllä siinä Pikulla oli ihmettelemistä, ku itsekki vasta noin 7 kk että mitä hitsin riiviöitä ne nuo on, jotka käy iholle ja omaavat ihmeelliset neula hampaat. Pennut tosiaan suorastaan jahtasivat hämmentynyttä Piku poikaa!

Mutta lisää sitten huomisen jälkeen, kun loputkin kodit alkavat lopullisesti olla selvillä..

Tässäpä muutama kuva "mummolasta" ja ja muusta

Tässä väsyneet reissulaiset levähtää (Jenna ja "sinisilmä")

Tässä pienemmät kiusaa isompaa..

Suloiset naperot

Pommin ja sinisilmän ensi tapaaminen lampaitten kans.

Nabun kanssa eka kertaa lampaitten luona.

Hetken päästä homma sujuu jo näin mallikkaasti (-;

Ja tässä uhotaan lampaille (-;

Lisää pelottelua, mutta vanha lammas muori ei paljon välitä (-;

Piku poika

Nuppu hieman ennen uuteen kotiin lähtöä

Ja Sisu hieman ennen uuteen kotiin lähtöä

Ja komea "sinisilmä"